In en rondom het Westerpark. Dit is waar ik woon en dagelijks rondloop.

Westerpark en Rembrandtpark in de mist

Begin 2021, in januari en februari, hadden we een flink aantal dagen waarop er over heel Nederland dichte nevel hing. Bij het vele thuiswerken probeer ik voor het werk een rondje door het Westerpark te lopen, drie van de foto’s zijn s ochtends vroeg gemaakt terwijl ik een rondje voor het werk liep. De uitgelichte foto is in de ochtend in het Rembrandtpark gemaakt waar ik doorheen fietste op weg naar het ziekenhuis.

Westerpark in de mist

Februari 2021 Westerpark in de mist. De mist is zo dik dat het nauwelijks mogelijk is om verder dan een paar meter te kijken, laat staan naar de overkant van het veld. Het lijkt soms alsof ik in een enorme grote witte ruimte ben met een grasmat. Een paar vogels pikken in het gras op het veld.

Vroege ochtend Westerpark in februari

Er waren dagen dat we zon niet zagen begin 2021. Doordat ook nog veel winkels en alle horeca gesloten waren, was het net alsof we in een vacuΓΌm prikkelloze wereld leefden. De mist vlagen zijn gefotografeerd in de vroege ochtend in Amsterdam Westerpark, dit is het derde deel van de foto’s in de “Nevel Serie”.

Winterscapes Amsterdam

Winterscapes in Amsterdam. Eerste dag van de sneeuwval in het Westerpark in Amsterdam, door de sneeuwjacht grote vlagen sneeuw die het moeilijk maken om te lopen. Enkele dagen later in het Twiske een rustige zondagmorgen wandelen in de sneeuw.

Winter in het Westerpark

Winter in het Westerpark tijdens de lockdown, niet veel meer te doen deze winter dan een rondje lopen een koffie halen en even op een bankje zitten. Gelukkig bracht het ijs en de sneeuw een welkome afwisseling, mensen gingen het ijs op en vermaakten zich dagen achter elkaar door op het ijs op het peuterbadje te schaatsen.

Rafelranden van Amsterdam – Westerpark

Zonsondergang rondom de rafelranden van het Westerpark in Amsterdam, Radion Hotel achter de A10. Enorme tag van Benet daarachter het Ibis Hotel. Spoorlijnen bij het het tunneltje aan de rand van het Westerpark, er rijdt net een trein voorbij.

Herfst in het Westerpark

Deze herfst in het Westerpark. Horeca zaken zijn gesloten vanwege Corona, het enige wat we we kunnen doen is een rondje lopen en even op een bankje zitten en een koffietje drinken. Op zondag komt de “bellenblaas clown” die zeepbellen voor de kinderen blaast.

De winkelier – Viswinkel Staatsliedenbuurt

In mijn buurt is er een winkel waarop op het raam staat “Viswinkel”. Dat betekent “Vishandel”. Je kunt er aanstekers, bestek, tassen, tajines, alles wat je maar kunt bedenken, kopen, behalve vis, zo lijkt het, in deze winkel.

Meestal is de winkel gesloten, maar op sommige dagen, wanneer de zon schijnt, opent de winkeleigenaar de deuren en plaatst hij zijn goederen buiten op de stoep.

Dan zet de winkeleigenaar twee stoelen op de stoep en zit hij met zijn vrouw buiten in de zon, waar ze samen thee drinken en kruiswoordpuzzels maken. Hij is van Marokkaanse afkomst en zij is Nederlands.

Vandaag is hij alleen, zonder zijn vrouw. Misschien had hij geen zin om de stoelen buiten te zetten als zij er niet is. Hij zit op een straatpaal en vangt de laatste zonnestralen aan het begin van de herfst.

Update

Ondertussen is de winkelier overleden en is de winkel gesloten, dit was een van de laatste kleine winkeltjes hier in de Staatsliedenbuurt. Tegenover zat groenteboer Safa en wat verderop zat slagerij en groenteboer Ali.