Uitzicht op de Wadden en Hunebedden, foto’s genomen in de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Grutte wielen in de winter

Grutte Wielen

Grutte Wielen in Friesland in de winter. Na een nacht van sneeuw en vorst is het heerlijk wandelen in de winterzon door dit mooie natuurgebied. Het heeft nog niet lang genoeg gevroren om te schaatsen op het ijs. In de loop van de dag gaat het weer wat dooien, dus ook later in de week zit het er niet in dat het nog lukt om te schaatsen. Jammer!

Paterswolder Meer

Hollandser wordt het bijna niet. Wolken luchten, weids uitzicht een molen in de verte en een eenzame fietser. Voorjaar in Groningen rondom het Paterswolder meer.

Groningen en Drenthe lege landschappen en Hunebedden

Vanuit Paterswolde is het makkelijk fietsen richting Groningen en Drenthe door lege landschappen met hier en daar een boom. Stralende blauwe luchten leveren mooie rustige foto’s op. In Drenthe is het Hunebed met de naam “Duivels kut” te zien. Het verhaal hiervan Hunebed kun je nalezen op de de website van Abe de Verteller.

Alle plekken waar je ooit geweest bent

Sommige beelden en plaatsen komen bekend voor, alsof je ze herinnert zonder zonder er ooit geweest te zijn. Een vishandel op het parkeerterrein achter de Albert Heijn, een boerderij aan de dorpsrand en een snackbar cafetaria Drieluik. Je lijkt ze altijd tegen te komen wanneer je buiten de stad gaat fietsen. Genomen in Paterswolde-Eelde.

Summer minimal landscapes Friesland III

[flickr_tags tags=”Dokkum, Wadden, 2020, III” tags_mode=”all”]

Last of the Friesland series. View from a dyke over a field with horses grazing, even further away in the distance is the sea and the Wadden Islands. Empty rows in a harvested field. A field with grain in the summer, a tree in the distance, rather reminds me of the vast emptiness in a country in Africa then in the Netherlands. A lone biker climbing up from behind a dyke, looking over his shoulder to see what is there.

Summer minimal landscapes Friesland II

[flickr_tags tags=”Dokkum, Wadden, 2020, II” tags_mode=”all”]

Harvester in a field in Friesland the north of The Netherlands, view from a dyke in the distance there are some sheep grazing and anxiously waiting for the few passers by to come nearer. It was a windy day, the windmills in the field were spinning in rapid fashion.

Summer minimal landscapes Friesland I

[flickr_tags tags=”Dokkum, Wadden, 2020, I” tags_mode=”all”]

Summer in Friesland in the North of The Netherlands. In the upper most part of where land was taken from the sea. Lone dykes protect us from the sea. A red roof can be seen behind the dyke, a red pole with nothing around. From the dyke you can see the Wadden islands in the distance.