De verdwenen boer is een man en is alleen? Of niet?

Bij het voormalige dorpje Sloterdijk in Amsterdam staat ter ere van vervlogen tijden een standbeeld van een eenzame laatste boer pal achter hem (niet náást) hem staat een vrouw. In zijn hand heeft hij een touw dat niet aan de vrouw vast zit in theorie zou ze dus ook zijn zuster, zijn moeder of de dienstmeid kunnen zijn. Het feit dat je de vrouw niet kan zien wanneer je pal voor het standbeeld van de man staat en waarom alleen de boer en niet de boerin vermeldt staat heeft me altijd geïntrigeerd. Vandaar deze animated gifs:

Eenzame laatste boer

Eenzame laatste boer zijn vrouw pal staat pal achter hem

De laatste boer sjokt eenzaam voort

De laatste boer sjokt eenzaam voort aangeduwd door zijn vrouw zodat hij wat vooruit komt

Verdwenen boer zoekt vrouw

Verdwenen boer zoekt vrouw…

Opmerkingen en suggesties voor meer gifjespret zijn welkom