De eerste 3 maanden van de 17 jaar oude dove Poes die bij ons is komen wonen

Poes voorheen aka Pipo/Muis moest begin dit jaar samen met haar twee stief-broertjes haar erfje verlaten. Ze heeft toen 3 weken bij een grote hond gewoond waar ze het liefst onder het aanrecht zat. Ze is toen bij ons gekomen omdat hier geen grote honden of andere poezen zijn die haar eten op eten of haar aan het schrikken maken.

Het was al vrij snel duidelijk dat ze stokdoof is daarnaast was ze heel mager, sliep en at veel, ze had een hele snelle ademhaling en ze bewoog zich heel moeizaam en ze wilde absoluut niet in de zon zitten. Omdat we niet wisten of dat ze nog erg zenuwachtig was of misschien iets had hebben we haar eerst twee weken laten aansterken en een beetje aanlaten komen. Na twee weken ben ik met haar naar dierenkliniek Westerpark aan de Frederik Hendrikstraat gegaan.

Ze woog op dat moment 1,85 kilo en haar hartje sloeg 240 keer per minuut. Haar bloed is onderzocht door de kliniek ze bleek last te hebben van haar schildklier, lever en nieren. Ze heeft toen Felimazole voor haar schildklier gekregen en ze is op een nierdieet gezet.

In de weken daarna is ze langzaam opgeknapt. Ze is langzaam maar zeker aangekomen, rustiger gaan ademen en beter gaan bewegen. Na een week aan de medicijnen zat ze even in de zon en viel ze niet meteen in slaap wanneer we haar ergens neerzetten. Eerst kon ze de trap zelf áflopen na vijf weken kon ze de trap ook oplopen ondertussen boemelt ze heen en weer wanneer ze er zin in heeft. Ze laat zich wel graag dragen overigens.

Op dit moment lijkt ze af entoe nog een beetje te herstellen ze is nu heel erg in de rui ze krijgt nu weer een glanzend zomer vachtje. Ze blijft wel stokdoof (ze wordt wel wat beter in gebarentaal) en sloft een beetje wanneer ze loopt maar ze heeft er geen pijn aan. De foto’s hierboven zijn op verzoek van de kliniek die graag eens wilden zien hoe Poes/Piep/Pierlala/Broodkruimel is opgeknapt.