Alternatieve plantenbakken voor daktuin en balkon

In het voorjaar zaait iedere stadstuinier er natuurlijk lustig op los, wanneer alles nog aan het opkomen is passen de jonge plantjes nog wel op het dak en het balkon. Op een gegeven moment heb je toch echt een heel arsenaal aan verschillende formaten plantenbakken nodig. Dan kan het voorkomen dat je er geen zin in hebt om weer op en neer naar de winkel te gaan en geld uit te geven aan bak die het weer net niet is. Op die manier zo´n dak en balkonmoestuin snel in de papieren lopen.

Gelukkig zijn er op straat vaak genoeg afgedankte plantenbakken te vinden. Het is ook leuk om alternatieve plantenbakken te maken van afgedankte plasticbakken. Zo staat mijn druivenplant in een afvalemmer waarvan de deksel stuk ging. Onlangs heb ik een blogpost gepost over hoe ik een minimoestuin in een kinderbadje heb gemaakt. In de gevonden bakken zoals het kinderbadje, afwasteilen maak ik een houtboor gaten in de onderkant en gooi er dan scherven van aardewerk potten in. De afwasteilen heb ik met Beecarezaad buiten de balkonhekken op het dakterras geplaatst. Laatste aanwinst is een omgekeerde Ikea lamp / Melodi waar ik een tomatenplant in heb gezet. Al die verschillende bakken besparen niet alleen geld maar staan natuurlijk ook leuker dan alleen maar bruine, grijze en zwarte bakken.
Op mijn balkon staat een gevonden poppenwagentje waar ik wat planten in bijelkaar hou. Het poppenwagentje is ook in te zetten op feestjes als whisky-trolley.

Related Images: