Van spinazie in kleine bakken op het balkon naar een klein bordje sla op het bord

Van collega @WillemienVerver kreeg ik onlangs een geldboom in een klein potje kado. Althans dat was mijn veronderstelling. Nadat ik het plantje het weekeinde op de vensterbank op het werk had laten staan waren de zaadjes ontkiemd en wurmden de plantjes zich al een weg naar de zon toe. Ik kwam dus tot de conclusie dat het hier geen geldboom maar veel spinazie in een klein potje betrof. Het bovenste laagje aarde hadden ze als een droge kurk omhoog geduwd. Thuisgekomen zag ik een wirwar van zaadjes in het potje zitten. Normaal gesproken heeft spinazie flink de ruimte nodig zo’n klein potje is dan natuurlijk geen ideale start.

De plantjes heb ik meteen in ruimere potten gezet. Op het dak had ik niet echt de mogelijkheid om iedere plant een eigen bakje te geven. Het bleef dus wat behelpen ik wist niet zeker of de plantjes het zouden overleven. Ondanks de krapte kwam de spinazie redelijk op en konden we er vier kleine bordjes salade van eten.

Related Images: