Aardappels van het balkon, foodmile kleiner dan 1 meter

Je hoeft niet echt een moestuin te hebben om aardappels te telen of om een klein maaltje bijelkaar te scharrelen een balkon volstaat! Begin van het jaar heb ik wat uitgelopen aardappels uit de groentela op het balkon in een bak met aarde gestopt.
Als snel werden de planten enorm groot. Op internet had ik opgezocht dat de aardappels gerooid konden worden wanneer het groen boven de grond verdroogd. Er kwam uiteindelijk meer dan een kilo (een zakje uit de supermarkt uit.) De aardappels waren enorm smaakvol, minder waterig dan de winkel aardappel. Uiteindelijk kon ik met de aardappels en rucola en tomaten van het dak en de paprika’s een maaltijd maken. Voor de paprika’s heb ik de zaadjes uit een puntpaprika gehaald de paprika’s smaakten prima, echter kwamen er geen zaadjes uit deze paprika’s…

[nggallery id=48]

Hemelsbreed liggen balkon en dakterras nog geen 1 meter van mijn keuken, wat de foodmile voor deze maaltijd op minder dan 1 meter zou zetten ware het niet voor het brood en de veggieburger die we erbij aten.