Emmerich – Stad aan de rijn

Emmerich is een havenstad aan de Rijn in Duitsland. De Rijn is een van de belangrijkste rivieren in Europa en een belangrijke transportroute voor goederenvervoer. Emmerich is een van de havensteden langs de Rijn die wordt gebruikt voor het vervoer van goederen, zoals bulkgoederen, containervervoer en chemische producten.

De vrouw liep zenuwachtig heen en weer langs de oever van de Rijn. Op zoek naar een plek waar ze kon bellen. “Ga maar eens spelen” zei ze tegen haar zoon. Ze pakte haar telefoon en belde, je kon haar geluk en opluchting zien toen de andere kant opnam. Omdat ze de hele dag had gewacht om de stem van de anderen te horen, was dit het moment waarop ze wachtte. Ze vond een mooi plekje langs de rivier, zodat alles perfect zou zijn voor dit moment van de dag waarop ze eindelijk kon praten met deze persoon die ze zo, zo ontzettend miste.

Emmerich

De rafelrand van Emmerich ligt tussen de haven en het station aangeklemd. Het wordt doorsneden door sporen om de goederen van de haven naar het achterland te brengen.