Beecare deelt plantjes uit en helpt de bijen in de Staatsliedenbuurt

Op de Facebook pagina van BeeCare Amsterdam zag ik afgelopen week een oproep om vroegbloeiers in de Staatliedenbuurt te planten en zo de de buurtbijen een handje te helpen.
BeeCare is een kunstproject van Blindpainters gestart in 2012. In de zomer van 2013 heb ik op mijn dakterras en balkon inderdaad meer bijen, wespen en vlinders gezien dan in de jaren hiervoor. Enorm fijn voor de groenten in iedere stads- en moestuin.
Aan het BeeCare initiatief doe ik dan natuurlijk graag mee. De plantjes worden nu alleen in de staatsliedenbuurt verspreid omdat de bijenkolonies om de 300 รก 500 meter neer moeten strijken om zich weer even op te laden. Om de biodiversiteit in de buurt te vergroten heb ik wat net opkomende peulen meegenomen zodat ik ook wat terug kan geven aan BeeCare.
BeeCare geeft niet alleen gratis plantjes weg (aangeboden door Soortenbescherming Landschap Noord-Holland) in de Staatsliedenbuurt en Westerpark maar zij gaan er ook actief op uit om binnen- en geveltuinen te beplanten. Wie weet ontstaat er over een paar jaar een StaatsPeul door deze kruisbestuiving.

[nggallery id=52]

Meedoen? Mail dan naar: BeeCare@Blindpianters.org De vroegbloeiers zijn nu uitgebloeid, dan zijn ze het beste te verplaatsen en uit te planten. Begin volgend jaar zullen ze dan als eerste bloeien.
Meer over het belang van zaden en plantenruil om de biodiversiteit te bevorderen zie ook het blog van Kees de Boon in de Tuin